"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США знайшли в Білорусі "центр глобального відмивання грошей"

Вівторок, 22 травня 2012, 19:42

Американське Міністерство фінансів назвало білоруський CredexBank "ключовим центром глобального відмивання грошей".

Про це повідомляє "Лєнта.ру" з посиланням Agence France-Presse.

У відомстві зазначили, що сумнівна структура власності цієї фінустанови і недотримання елементарного антивідмивного законодавства таять в собі ризики для американського фінансового сектора.

Міністерство додало CredexBank в список тіньових банків у зв'язку з тим, що він, імовірно, причетний до великої кількості транзакцій, що служили для відмивання коштів на користь фіктивних компаній.

Реклама:

Санкції дозволяють владі США забороняти операції CredexBank до тих пір, поки він не почне працювати за міжнародними стандартами.

За інформацією влади США, власник банку - швейцарський інвестиційний холдинг Vicpart Holding (зареєстрований у Фрібуре) - не має у своєму розпорядженні інших активів.

Параграф 311 патріотичного акту США, відповідно до якого CredexBank помістили в "чорний список", до цього застосовувався тільки стосовно дев'яти банків у чотирьох юрисдикціях, повідомляє Dow Jones.

На сайті infobank.by повідомляється, що CredexBank був заснований в 2001 році у вільній економічній зоні "Мінськ" як "Північний інвестиційний банк".

У 2007-му банк змінив назву на ЗАТ "Кредексбанк".

У рейтингу білоруських банків станом на листопад 2011 року CredexBank займає 27-е місце за активами і 16-е місце - за власним капіталом (15,6 мільйона євро).

На початок 2012 року, активи фінустанови становлять 388,9 мільярда білоруських рублів (37 мільйонів євро).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: