Українські підприємства зацікавлені в короткострокових кредитах - експерти

Вівторок, 22 травня 2012, 17:26

У 2012 році далі зростає частка підприємств, що користуються електронними каналами зв’язку з банками, та зменшується рівень користування довгостроковими кредитами.

У найближчі 12 місяців короткострокові кредити більше цікавитимуть українські підприємства, йдеться у даних дослідження ринку банківських послуг для юридичних осіб, яке здійснило GfK Ukraine.

"В 2012 році продовжує зростати частка підприємств, що користуються електронними каналами зв’язку з банками. Зокрема, порівняно до того ж періоду 2011 року, рівень користування послугою “клієнт-банк” зріс на 5 в.п. до 75%, мобільним банкінгом – на 6 в.п. до 23%. Крім того, останні три роки помітна тенденція до збільшення кількості користувачів інтернет-банкінгу серед підприємств", - йдеться у повідомленні GfK Ukraine.

У компанії зазначають, що електронний банкінг є найбажанішим засобом зв’язку з банком в майбутньому – 61% підприємств планують використовувати такі засоби комунікації, як клієнт-банк чи інтернет-банкінг.

Реклама:

"Підприємства стали рідше брати довгострокові кредити. Так, частка користувачів кредиту на купівлю обладнання і спецтехніки зменшилась у досліджуваному періоді з 4,2 до 2,8%, користувачів послуги торгово-експортного фінансування – з 0,7 до 0,1%, інвестиційних та інших довгострокових кредитів – з 4,0 до 1,5%", - повідомляє компанія.

Проте, за данимим GfK Ukraine, короткострокові кредити, порівняно до інших банківських послуг, викликатимуть найбільшу цікавість з боку українських підприємств в майбутньому.

"Так, розпочати використовувати овердрафт протягом наступних 12 місяців планують 4% підприємств, стати користувачами інших короткострокових кредитів та кредитних ліній збираються 3% опитаних", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, GfK Ukraine – українська дослідницька компанія, яка пропонує повний перелік послуг з опитувань та досліджень ринків в Україні, Молдові та Бєларусі.

Компанія входить до міжнародної дослідницької мережі GfK Group – четвертої за розмірами дослідницької групи в світі і об’єднує 115 компаній у більше, ніж 100 країнах світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: