Білорусь зняла обмеження на імпорт українського пива

Вівторок, 22 травня 2012, 16:26

Білорусь скасувала ліцензування імпорту українського пива.

Про це йдеться у постанові Ради міністрів республіки № 451 від 17 травня 2012, що скасувала дію постанови № 1860 від 21 грудня 2010 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Раніше, згідно з постановою № 1860 уряду Білорусі, було введено ліцензування імпорту солодового пива з України до 31 грудня 2012 року.

Імпорт пива здійснювався за разовими ліцензіями, що видаються міністерством торгівлі Білорусі за погодженням з концерном "Белгоспищепром".

Реклама:

При цьому, згідно з постановою, концерн погоджував заяву про видачу ліцензії за наявності укладеного між ним та українським виробником угоди про умови поставок пива до Білорусі.

Як повідомлялося, в травні перший заступник прем'єр-міністра Білорусі Володимир Семашко і міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко за підсумками зустрічі в Мінську заявили, що Білорусь найближчим часом вирішить питання доступу на свій ринок українських виробників пива, а Україна знімає введені раніше тимчасові обмеження на поставки білоруської м'ясомолочної продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: