У Коломойського збанкрутувало ще дві авіакомпанії

Вівторок, 22 травня 2012, 13:25

Шведська авіакомпанія Skyways разом з дочірньою компанією City Airline оголосили про своє банкрутство.

У заяві авіаперевізника говориться, що власники вирішили більше не фінансувати діяльність компанії, тому Рада директорів ухвалила рішення зупинити всі платежі і польоти, передає "Дело" з посиланням Avianews.

"Ми пройшли довгий шлях реструктуризації компанії, але після банкрутства Cimber продовжувати [діяльність] стало практично неможливо", - цитуються в заяві слова голови Skyways і City Airline Мікаела Венгдала.

На початку травня про зупинку польотів і початок процедури банкрутства через припинення фінансування з боку власника заявив датський лоукост-авіаперевізник Cimber Sterling.

Реклама:

За даними anna.aero, Skyways і City Airline, так само, як і Cimber Sterling, належать Mansvell Enterprises Ltd.

Згідно презентації голови ради директорів Cimber Sterling від 29 липня, основний власник Mansvell - український бізнесмен Ігор Коломойський, який також є основним акціонером декількох португальських лізингових компаній.

Нагадаємо, в середині 2011 року контрольована Коломойським Mansvell Enterprises уклала угоду з авіакомпанією Cimber Sterling про покупку 66,7% останньої за 165 млн данських крон (близько 31,7 млн доларів).

Авіакомпанія Cimber Sterling заснована в 1950 році, в її флоті знаходяться 26 літаків ATR-42, ATR-72, Bombardier CRJ 200, Boeing 737-700.

Cimber Sterling виконує близько 1 тис. польотів на тиждень і перевозить 2,4 млн пасажирів на рік.

Група ПриватБанку вже контролює три українські авіакомпанії - "АероСвіт", "Донбасаеро" та "Дніпроавіа", які об'єднані в альянс "Українська авіаційна група".

За неофіційними даними, під впливом групи також знаходиться авіакомпанія Windrose.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: