"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укроборонпром" каже, що з постачання БТР до Іраку йдуть за планом

Понеділок, 21 травня 2012, 20:33

Процес підготовки до передачі Іраку другої партії бронетранспортерів БТР-4 триває нормально, а інформація в ЗМІ про нібито "назрівання" в Україні "нового збройного скандалу" виглядає упередженою і необґрунтованою.

Про це в телефонному інтерв’ю заявив радник генерального директора державного концерну "Укроборонпром" Володимир Мазін, коментуючи повідомлення в ЗМІ про виникнення проблем у ході реалізації контракту на поставку 420 БТРів до Іраку, передає УНІАН.

"Все триває за планом", - сказав Мазін.

"Можу сказати, - додав він, - шум здійнятий із нічого".

Реклама:

Джерело на ДП "Завод ім. Малишева" (співвиконавець контракту) повідомило, що підприємство працює над підготовкою до відправки в Ірак другої партії БТР-4 у кількості 62 одиниці, паралельно приступивши до виробництва машин наступної партії.

Як повідомляли сьогодні ЗМІ, фахівці з Багдада, які прибули до України за партією виготовлених для Іраку БТРів, нібито виявили суттєві дефекти в системах озброєння і управління вогнем.

Колісні БТР-4 розроблені Харківським конструкторським бюро ім. Морозова (ХКБМ), яке виступає основним виконавцем контракту на поставку 420 БТР-4 для Іраку.

Раніше повідомлялося, що наприкінці квітня - початку травня цього року на підприємства, які виконують контракт у Харкові, прибуває інспекція Іраку для проведення здачі-прийомки другої партії БТР-4.

На сьогодні стало відомо, що цей процес завершено і представники країни-замовника відбули з Харкова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: