Яготинська міська рада заборонить Rockwool будувати завод

Понеділок, 21 травня 2012, 11:06 -

В четвер, 24 травня, відбудеться позачергове засідання сесії Яготинської міської ради, на якому буде скасовано рішення про дозвіл на збір матеріалів та виділення земельної ділянки під будівництво заводу компанії Rockwool.

Про це повідомив перший заступник голови Київської обласної держадміністрації Ярослав Москаленко після розмови з мером міста Наталею Дзюбою.

"У зв'язку з тим, що громада виступає проти будівництва заводу Rockwool, разом з мером Яготина було домовлено утриматися від підписання попереднього рішення сесії міськради. Будувати завод тут не будуть…", - сказав перший заступник губернатора.

За словами першого заступника губернатора, компанія Rockwool має в Європі 27 таких заводів, 20 з них - на території самої Європи, ще 7 - у пострадянських країнах. І більшість з цих заводів побудовано на території міст.

Реклама:

Проект будівництва заводу коштує 187 млн євро.

Компанія Rockwool планувала побудувати в Яготині завод з виробництва кам'яної вати.

16 травня міська рада Яготина надала попередній дозвіл на відвід землі під будівництво заводу. Під час засідання відбулося пікетування, яке провели "УДАР" і "Свобода", з вимогою не виділяти земельну ділянку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: