Дубина продає свою частку в Запорізькому сталепрокатному росіянам

Понеділок, 21 травня 2012, 10:47

Кіпрська Prandicle Ltd купує 32,6% акцій Запорізького сталепрокатного заводу.

Це відповідає розміру частки в статутному капіталі підприємства, що належить екс-голові НАК "Нафтогаз Україна" Олегу Дубині, пише "Комерсант".

Крім нього, співвласниками компанії є Костянтин Макаров (21,8%), Віталій та Іван Любимови (8,35% і 6,8%) і Тетяна Малихіна (6,8%).

Любимови і Малихіна також займають керівні посади в компанії "Інтермет" (займається науково-технічними розробками в металургії), яка в 1999-2001 році співпрацювала з меткомбінатом "Криворіжсталь", яку тоді Олег Дубина.

Реклама:

ПАТ "Запорізький сталепрокатний завод", за даними "Металургпрому", входить в п'ятірку найбільших виробників металовиробів в країні. Виробничі потужності дозволяють випускати до 200 тис. тонн дроту та цвяхів, 5 тис. тонн проводів, 10 млн кв. м металевих сіток на рік.

2011 рік підприємство завершив з чистим збитком 6,4 млн грн при доході 146,4 млн грн. На підприємстві працює 1,1 тис. чол.

Топ-менеджер однієї з металотрейдингових компаній стверджує, що Prandicle Ltd має відношення до пулу російських інвесторів на чолі з Олександром Катуніним, які в 2010 році придбали 50% +2 акції "Індустріального союзу Донбасу".

Після цієї угоди в органи управління ІСД та її підприємств увійшли представники російського Зовнішекономбанку (головою наглядової ради є голова уряду Росії Дмитро Медведєв).

Дубина відмовився коментувати угоду, пославшись на те, що "знаходиться за кермом", а пізніше припинив відповідати на телефонні дзвінки. Отримати коментар Олександра Катуніна не вдалося - його мобільний був вимкнений.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: