У 2011 році Німеччина видала українцям 300 тисяч віз

Понеділок, 21 травня 2012, 10:26

У 2011 році посольство Німеччини в Україні видало українцям 300 тис. віз.

"Інтерес в Україні з приводу віз до Німеччини насправді дуже великий. Приміром, за статистикою, в рік видається до 300 тис. віз українцям в німецькому консульстві", - повідомив заступник аташе з питань культури посольства Німеччини в Україні Цирус Рояманек, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він уточнив, що це дані за 2011 рік. Рояманек розповів про конкретні кроки з боку Німеччини і посольства цієї країни в Україні, щоб полегшити отримання віз для українців.

"Це, перш за все те, що не всі тепер вже централізовано тільки в Києві. Українці можуть подавати документи на візу в кількох місцях, наприклад, консульства, почесні консульства, які діють на території України в конкретних регіонах. Крім цього, для деяких категорій населення візи можна отримати не особисто, а за дорученням через інших осіб", - пояснив він.

Реклама:

Заступник аташе також звернув увагу на низьку кількість відмов українцям у відкритті віз до Німеччини: "Якщо не помиляюся, приблизне число відмов від загальної кількості надань віз становить близько 5-10%. В цьому році навіть менше, ніж 5%".

Рояманек зазначив, що спрощення візового режиму залежить також від політичних відносин між Україною та Європейським Союзом.

"Ми, звичайно, свідомі того, що українці хотіли б якомога простіше і як можна швидше потрапляти до країн-членів Євросоюзу, але на даний момент ці процеси залежать від політичних рішень. І зараз дуже складно оцінити, наскільки швидко Україна може вступити в єврозону і коли настане такий вільний від віз режим ", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!