В Україні назріває новий скандал зі зброєю - ЗМІ

Понеділок, 21 травня 2012, 09:27

Між Україною й Іраком назріває новий збройовий скандал через якість військової техніки, яку Київ поставив у Багдад.

Про це пише газета "Сегодня" з посиланням на держпідприємство "Укроборонпром".

Мова йде про другу партію з 62 бронетранспортерів БТР-4Е харківських КБ імені Морозова й об'єднання ім. Малишева в рамках найбільшого контракту із цією країною.

Фахівці , які прибули з Багдада для прийому бойових машин, виявили істотні недоліки в системах ведення вогню, зокрема, відмови встановлених на БТРах нових автоматичних 30-міліметрових гармат ЗТМ-1.

Реклама:

На думку джерел, зброя сира, не доведена до потрібних кондицій.

Офіційно на харківських підприємствах ситуацію не коментують, однак співрозмовник в Мінпромполітики повідомив, що причина нібито в зміні керівництва КБ їм Морозова.

Даною ситуацією занепокоїлася РНБО, і цього понеділка у Харкові має відбутися нарада, де шукатимуть прийнятний вихід.

Це вже друга неприваблива історія із бронетехнікою для Іраку. Минулої зими, також через конструктивні недоліки в озброєнні БТРів, виявлених на етапі прийому-здачі, переносилися строки поставки першої партії, через що вона не потрапила на військовий парад у Багдаді.

Тоді провину списали на розроблювачів гармат у Кам'янець-Подільському, із запізненням і вибаченнями відправивши замовнику 26 бронетранспортерів.

Усього ж у рамках іракського контракту Україна зобов'язалася виготовити й відправити Багдаду до кінця цього року 420 машин.

Обсяг замовлення на поставки БТРів, а також літаків Ан-32Б виробництва концерну "Антонов" становить 2,4 мільярди доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: