"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта росте в очікуванні економічних стимулів в Китаї

Понеділок, 21 травня 2012, 09:00

Нафта Brent наблизилася до 108 доларів за барель в понеділок завдяки надіям на те, що Китай впровадить нові заходи, які стимулюватимуть економіку, хоча побоювання кризи в єврозоні обмежують зростання.

Прем'єр-міністр Китаю в суботу закликав вжити додаткових зусиль для підтримки економіки, а Goldman Sachs заявив, що світовий попит на нафту підвищується, незважаючи на слабкі економічні дані, повідомляє Reuters.

До 6.30 за Києвом липневі ф'ючерси на нафту Brent подорожчали на 0,74 долара до 107,88 долара за барель. У п'ятницю Brent показала максимальний тритижневий спад з травня 2011 року.

Ф'ючерси на американську легку нафту додали 0,4 долара до 91,89 долара за барель.

Реклама:

"Ми думаємо, що масштаб нещодавнього розпродажу був, в цілому, необґрунтований", - написали аналітики Goldman Sachs в доповіді, вказуючи на поліпшення попиту на нафту і обмеження поставок.

Передбачуваний світовий попит на нафту в останні три місяці був "більш ніж на 1 мільйон барелів на добу вищий, ніж в минулому році", незважаючи на занепокоєння з приводу слабких економічних даних, зазначив банк.

"Оскільки іранська нафта поступово йде зі світового ринку нафти, баланс попиту та пропозиції в країнах ОПЕК знову схилився до дефіциту в квітні, підтверджуючи, що буде необхідність повернення до високих цін, щоб збалансувати ринок нафти в другій половині 2012 року", - вважає Goldman.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: