Посол ЄС каже, що експерти мають труднощі через Азарова

Неділя, 20 травня 2012, 19:12

У експертів ЄС, які приїжджають в Україну на запрошення українського уряду, виникають труднощі з реєстрацією та роботою.

Про це заявив глава представництва Європейського союзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра у Вінниці під час заходів, присвячених святкуванню Дня Європи, передає УНІАН.

"З одного боку Україна заявляє про те, що вона прагне інтегруватись до ЄС, звертається про відповідну допомогу", - відзначив він.

"Європейський союз таку допомогу надає, направляючи своїх експертів, але в той же час експерти ЄС, які приїжджають до України на запрошення української сторони, стикаються з неймовірними труднощами, пов’язаними з реєстрацією та роботою в Україні", - уточнив Європредставник.

Реклама:

Тейшейра додав, що ці труднощі виникають через нововведення, запровадженні урядом України в останні два роки (за прем’єрства Миколи Азарова).

"Ми це питання неодноразово порушували на зустрічах з представниками української влади і буквально на цьому тижні це питання знову було озвучено в контексті засідання ради з питань співпраці між Україною та ЄС, яка відбулась в Брюсселі. Це питання порушувалось безпосередньо в присутності прем’єр-міністра Миколи Азарова", - додав посол.

На думку Тейшейри, розв’язання цієї проблеми дуже просте – "потрібно повернутись до тієї системи, яка вже багато років існувала, до того, як були прийняті нові рішення".

"Однак оскільки цього не відбувається - ми починаємо ставити під сумнів добру волю з боку української сторони, якщо навіть такі прості адміністративні рішення не приймаються", - зазначив він.

"Це одна із тих суперечностей, які ми спостерігаємо у відносинах між Україною і ЄС, коли з одного боку влада заявляє, що Україна прагне інтегруватись у ЄС, а з іншого боку робить абсолютно протилежні кроки", - підсумував Тешейра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!