G8 хоче, щоб Греція залишилася в Євросоюзі

Неділя, 20 травня 2012, 12:19

Президент США Барак Обама на саміті G8 виступив за фінансову консолідацію, а прем'єр Росії Дмитро Медведєв і канцлер Німеччини Ангела Меркель висловили думку щодо необхідності стабілізації єврозони.

Зустріч глав країн G8 відкрилася 18 травня в заміській резиденції президента США Кемп-Девід, розташованій приблизно в 100 кілометрах на північний схід від американської столиці, передає "Дело".

У п'ятницю ввечері глави держав зібралися на обід, за яким обговорили ряд міжнародних питань і проблем, у тому числі ситуацію навколо КНДР, Ірану і Сирії.

Лідери "вісімки" також привітали зусилля Євросоюзу з вироблення плану дій, спрямованих на забезпечення економічного зростання, і вважають, що Греція повинна залишитися в єврозоні.

Реклама:

"Ми вітаємо переговори, що продовжуються в Європі щодо заходів, спрямованих на посилення росту при збереженні прагнення до фінансової консолідації на структурній основі. Ми згодні, що сильна і згуртована єврозона важлива для світової стабільності та економічного відновлення, і підтверджуємо нашу зацікавленість у тому, щоб Греція залишилася в єврозоні, при цьому ставлячись з повагою до своїх зобов'язань", - йдеться в заяві "вісімки", присвяченій питанням глобальної економіки.

"Ми всі зацікавлені в успіху конкретних дій, спрямованих на підтримку стійкості єврозони і економічного зростання в Європі. Ми підтримуємо прагнення лідерів європейських країн вирішити проблеми єврозони надійно, своєчасно і таким способом, який посилити довіру, стабільність і економічне зростання", - наголошується в документі.

Лідери G8 також зазначили, що світова економіка демонструє позитивні ознаки, але серйозні проблеми поки зберігаються. У зв'язку з цим, йдеться в заяві країни "вісімки" мають намір продовжувати вживати заходів щодо зміцнення економіки, різні для різних країн.

Країни "вісімки" вважають, що фінансова консолідація сприятиме подоланню негативних явищ у світовій економіці, заявив в суботу президент США Барак Обама на засіданні G8 в Кемп-Девіді.

Обама також повідомив, що лідери країн "великої вісімки" виробили єдиний підхід до ядерної проблеми Ірану. "Ми єдині в думці, коли справа стосується нашого підходу до Ірану", - сказав Обама в ході виступу.

Також відомо, що прем'єр Росії Дмитро Медведєв і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели зустріч на полях саміту "великої вісімки" в Кемп-Девіді. В ході зустрічі вони обговорили актуальну міжнародну економічну проблематику, приділивши особливу увагу питанням стабілізації єврозони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!