Facebook проведе IPО 18 травня

Середа, 2 травня 2012, 13:21

Керівництво найбільшої в світі соціальної мережі Facebook прийняло рішення про початок первинного публічного розміщення акцій (IPO) 18 травня 2012 року.

Розміщення акцій соцмережі є найбільш очікуваною фінансовою подією такого формату після виходу на біржу Google в серпні 2004 року, нагадує Associated Press.

За неофіційною інформацією, починаючи з 7 травня 2012 року Facebook запускає road-show - серію зустрічей з найбільш привабливими інвесторами для стимулювання інтересу до акцій компанії.

У деяких з них братиме участь засновник компанії Марк Цукерберг.

Реклама:

Офіційні представники Facebook поки не прокоментували дану інформацію.

За раніше опублікованою інформацією, Facebook планує розмістити акції на 5 млрд доларів, за оціночної вартості компанії близько 100 млрд доларів.

Лістинг акцій Facebook буде здійснюватися на американській біржі Nasdaq, їм буде присвоєно позначення FB.

Раніше повідомлялося, що проведення IPO може перешкодити дії глави Facebook Марка Цукерберга, який 9 квітня санкціонував придбання сервісу Instagram за 1 млрд доларів, а 23 квітня - покупку серії патентів Microsoft за 550 млн доларів.

Федеральна комісія з цінних паперів і бірж буде перевіряти чистоту угод, що, як вважають експерти, відволіче увагу топ-менеджменту компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: