"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий банк ухвалив нову стратегію партнерства із Казахстаном

Середа, 2 травня 2012, 11:59

Рада виконавчих директорів Групи Світового банку схвалила нову стратегію партнерства із Казахстаном на 2012-2017 роки.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на прес-службу банку.

"Метою стратегії є надання допомоги уряду Республіки Казахстан в здійсненні програми розвитку країни шляхом реалізації високоефективної програми, спрямованої на вирішення таких пріоритетних завдань, як розвиток конкурентоспроможності і створення робочих місць, підвищення якості державного управління за рахунок посилення підзвітності державних органів та вдосконалення стандартів надання послуг у сфері державного адміністрування, а також підвищення ефективності охорони навколишнього середовища", - ідеться у повідомленні.

Зокрема, в рамках головних сфер взаємодії планується зробити акцент на зміцнення фінансової дисципліни та відкритості торгівлі, на розширення ненафтового сектору експорту та зайнятості, на додаткове стимулювання фінансового сектору, поліпшення передачі електроенергії в бідні райони, створення транспортної інфраструктури та зниження витрат.

Реклама:

Крім того, згідно із повідомленням, стратегія передбачає роботу зі зміцнення державних фінінститутів і реформування системи соціального захисту.

У частині екологічного розвитку стратегія спрямована на підвищення енергоефективності.

При цьому, як наголошується у повідомленні, Міжнародна фінансова корпорація (МФК) буде сприяти розвитку приватного сектору через інвестиції та консультативні послуги, спрямовані на підтримку диверсифікації економіки країни, тоді як багатостороннє агентство із гарантування інвестицій (БАГІ) продовжить надання підтримки фінансовому і промисловому секторах.

"Корпорація продовжить дотримуватися нинішньої діяльності, спрямованої в короткостроковій перспективі на зміцнення фінансового сектору і на розвиток транспортної інфраструктури в середньостроковому періоді. Вона також сприятиме розвитку малих і середніх підприємств, зайнятих у галузях сільського господарства, обробної промисловості та у сфері послуг", - наголошується в прес-релізі банку.

Казахстан приєднався до Групи Світового банку в липні 1992 року. Відтоді Світовий банк надав Казахстану 39 позик на загальну суму 5,6 млрд доларів.

Портфель проектів МФК налічує 11 клієнтів із загальною сумою інвестицій на 404 млн доларів. БАГІ підтримало 11 проектів в Україні на загальну суму 399,3 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: