Росія має намір дозволити постачати сир ще одному українському підприємству

Середа, 2 травня 2012, 10:27

Росспоживнагляд планує дати "зелене світло" постачанню сиру з четвертого за рахунком українського заводу - "Дубномолоко", - на інспекцію якого виїжджали російські фахівці.

Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Ми подивилися матеріали останнього заводу, і у нас є достатньо підстав, щоб їм дозволити постачати продукцію", - сказав він.

"Недоліки, про які ми говорили, - вирішувані", - додав Онищенко.

Реклама:

Як відомо, раніше Росспоживнагляд дозволив постачання сиру до РФ трьом українським заводам - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод" та ПП КФ "Прометей" філії "Менський".

26 квітня Онищенко заявляв, що постачання українського сиру на російський ринок не відновлені з вини України.

"До цього моменту українська сторона не виконала домовленості і умови, за яких Росія повинна була дозволити ввезення - не представлені на лабораторні дослідження партії (сиру), які підуть до нас. Вони нічого не представили, хоча це була основна умова пропуску на територію Російської Федерації", - заявив глава Росспоживнагляду.

17 квітня в Москві Онищенко провів переговори з главою міністерства економічного розвитку і торгівлі України Петром Порошенком, було вирішено зняти ембарго на постачання сиру з трьох українських підприємств.

Після зустрічі з Порошенком Онищенко сказав журналістам, що український сир повернеться на ринок РФ, якщо у російської сторони не буде претензій.

Із 7 лютого 2012 року російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!