"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дозвіл на перепланування квартир видаватимуть за три тижні

Субота, 19 травня 2012, 11:40

Столичні депутати збираються спростити процедуру перепланування квартир.

Довгі черги до чиновників за дозволами мають зникнути, а процедура, яка нині займає роки, - скоротитися до трьох тижнів, передає ТСН.

Також планують максимально скоротити кількість необхідних документів.

"Особа, звертаючись про перепланування, докладала два документи. Правоустановлюючі документи на квартиру, щоб підтвердити, що вона є власником квартири, і проект перепланування ліцензованої організації", - повідомив депутат Київради Сергій Кримчак.

Реклама:

Спеціальна комісія при райдержадміністраціях надаватиме дозвіл і перевірятиме дотримання проекту перепланування.

Затягування строків видачі дозволу теж прописали.

"Якщо комісія не зібралася в належному складі, не розглянула заплановане перепланування – для людини це узаконене перепланування", - заявив заступник керівника столичного управління архітектури Андрій Варвиш.

Проте архітектори побоюються, що полегшення отримання дозволу навряд чи зупинить самовільні перепланування або хоча б недотримання будівельних норм.

Якщо після капітального квартирного ремонту по будинку пішли тріщини або завалилась стіна, відповідатиме автор проекту та чиновники, які видали дозвіл.

Якщо ж квартиру перебудували самовільно, то штрафуватимуть власника квартири. Можуть і кинути за ґрати до 12 років, якщо когось завалить на смерть.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: