Фонд держмайна продасть ще два обленерго

Субота, 19 травня 2012, 10:07

Фонд державного майна планує оголосити конкурс із використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 25,999% акцій ВАТ "Тернопільобленерго" у липні 2012 року.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу ФДМ.

Фонд держмайна планує також у серпні 2012 року виставити на аукціон на фондовій біржі 21% акцій ПАТ "Черкасиобленерго"

Як відомо, з початку приватизації енергокомпаній, яка стартувала у 2011 році, було приватизовано на конкурсах 9 пакетів енергорозподільних і енергогенеруючих компаній. Вартість продажу цих пакетів становила понад 5,3 млрд гривень.

Реклама:

Енергопостачальна компанія ВАТ "Тернопільобленерго" – монополіст із постачання і транспортування електроенергії у Тернополі і Тернопільській області.

50,999% акцій компанії володіє НАК "Енергетична компанія України", 24,99% – Bikontia Enterprises Limited, 15,1% – Larva Investments Limited (обидві Кіпр).

ПАТ "Черкасиобленерго" здійснює ліцензійну діяльність щодо постачання і передачі електроенергії на території Черкаської області.

Держава контролює 71% акцій "Черкасиобленерго". Прямий контроль над пакетом 46% акцій здійснює Фонд державного майна, опосередкований – через "УкрЕСКО" (25%). 26,63% акцій контролює Garensia Enterprises Limited (Кіпр).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: