Кенія зацікавилася вагонами Крюківського заводу

П'ятниця, 18 травня 2012, 20:41

Посол України в Кенії і Танзанії Володимир Бутяга і прем'єр-міністр Кенії Раїла Одінга обговорили в п'ятницю широкий спектр питань двостороннього співробітництва, зокрема, щодо торгівлі, економіки та інвестицій.

Сторони обговорили можливість реалізації Україною масштабних проектів, зокрема, в галузі сільського господарства, розбудови інфраструктури, машинобудування і транспорту, реконструкції портів Момбаса і Ламу, а також залізниці Момбаса-Найробі-Уганда і будівництва нафтопроводів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу посольства України в Кенії.

Одінга проявив зацікавленість в українських можливостях із постачання залізничних вагонів, особливо в частині проведення їх остаточної зборки на території Кенії, що може бути реалізовано спільно з "Крюківським вагонобудівним заводом".

У прес-службі відзначили, що двосторонні переговори з цього питання перебувають в активній стадії.

Реклама:

Співрозмовники також обговорили питання створення спільних підприємств із виробництва тракторів та автобусів.

Прем'єр Кенії також звернувся до посла України із пропозицією розглянути можливість будівництва на території Кенії заводу з виробництва мінеральних добрив для потреб країн Східної Африки.

"З урахуванням того, що в травні починає діяти кенійська космічна програма, було обговорено питання можливої взаємодії із запуску ракетоносіїв українського виробництва із території Кенії, а також перспективи розробки і збірки громадянського супутника Державним космічним агентством України для потреб країни перебування. Прем'єр-міністр дав відповідні вказівки Національному космічному агентству", - підкреслюється у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: