"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акції "Газпрому" подешевшали до рівня 2009 року

П'ятниця, 18 травня 2012, 15:15

Акції "Газпрому" на торгах вранці 18 травня подешевшали більш ніж на відсоток і повернулися до рівнів весни 2009 року.

При цьому основні біржові індекси Росії РТС і ММВБ торгуються на мінімумах з жовтня 2011 року, повідомляє портал "Дело".

Акції "Газпрому" - найпопулярніші цінні папери на російському фондовому ринку, рух по ним сильно впливає як на індекс РТС, так і на індекс ММВБ.

За активністю торгів "Газпромом" можна судити про те, як ведуть себе іноземці на російському ринку: вони, як правило, купують і продають акції "Газпрому", Ощадбанку і декількох інших "блакитних фішок", практично не вкладаючись у так званий "другий ешелон".

Реклама:

Падіння акцій "Газпрому" відбувається на тлі обвалу на всіх світових фондових ринках: інвестори продають акції та вкладають кошти в більш надійні активи, побоюючись розвалу єврозони через політичну ситуацію в Греції та чергового зниження кредитного рейтингу іспанських банків.

На початку торгової сесії 18 травня індекс РТС і ММВБ падали більш ніж на три відсотки, але потім на ринку наступила корекція.

В результаті до 12:15 РТС падав трохи більше ніж на відсоток, ММВБ - на 0,06 відсотка. З початку травня індекс ММВБ знизився вже на 13 відсотків

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: