Оніщенко не виключає, що український сир знову заборонять в Росії

П'ятниця, 18 травня 2012, 14:49

Українські сири знову можуть опинитися під забороною в РФ через претензії до якості продукції.

Про це заявив глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Оніщенко, передають "РИА новости".

"До українських сирів ще залишаються питання, тому що ми пропускаємо їх зараз за нижньою планкою норми. Все-таки масложировий склад у них гуляє. Їм потрібно серйозно займатися технологіями, і, якщо вони так будуть продовжувати, ми не виключаємо можливості знову заборонити ввезення (сирів)", -  повідомив він.

Оніщенко підкреслив, що українські сировари повинні більш ретельно працювати з сировиною і вдосконалювати технології виробництва сирів.

Реклама:

Так, за його словами, з тридцяти партій сиру, які були надані для лабораторного контролю, Росспоживнагляд забракував три.

"На ринку з'явиться тільки той сир, який отримав позитивний висновок", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні, Росспоживнагляд за результатами лабораторного контролю зразків сиру дозволив чотирьом українським заводам повернутися на російський ринок. Йдеться про продукцію чотирьох підприємств: "Пирятинський сирзавод", "Дубномолоко", "Гадячсир" та "Прометей".

Продукція даних підприємств пройшла лабораторний контроль, і отримала позитивні висновки.

Як повідомлялося, з 8 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення у країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: