Fitch знизило кредитний рейтинг Греції

П'ятниця, 18 травня 2012, 10:41

Агентство Fitch знизило довгостроковий кредитний рейтинг Греції в національній та іноземній валюті з "B-" до "CCC".

Про це йдеться у прес-релізі агентства, передає "Лєнта.ру".

Короткостроковий рейтинг Афін в національній валюті був знижений з "B" до "C".

Аналітики агентства зазначили, що рішення про зниження рейтингу викликане збільшеною вірогідністю виходу країни з єврозони.

Реклама:

В Fitch підкреслили, що в країні все більшу популярність набирають партії, які виступають проти домовленостей з ЄС про скорочення бюджетних витрат.

6 травня в Греції відбулися парламентські вибори, за підсумками яких жодній з партій не вдалося отримати більшість, а всі спроби сформувати коаліційний уряд закінчилися невдало.

У зв'язку з цим 17 червня в Греції пройдуть нові дострокові вибори в парламент, а до цього часу керувати країною буде тимчасовий уряд.

Відповідно до опитуваннями громадської думки, найбільші шанси на перемогу має ліва коаліція "СІРІЗА", яка пообіцяла у разі свого успіху відмовитися від жорстких заходів економії і забезпечити населенню соціальні гарантії.

Жорсткі заходи бюджетної економії були прийняті попереднім урядом Греції в обмін на списання частини зовнішнього боргу та надання фінансової допомоги з боку МВФ і ЄС.

Як вважають багато економістів, у разі відмови від цих заходів і, відповідно, неотримання допомоги країна практично напевно оголосить дефолт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: