Порошенко каже, що загрози девальвації гривні немає

Четвер, 17 травня 2012, 14:49

Міністр торгівлі та економічного розвитку України Петро Порошенко не вбачає підстав для ризику девальвації курсу гривні відносно до долара.

Про це він заявив журналістам у Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Поки що ми можемо говорити, що в поточній ситуації стабільності гривні нічого не загрожує. І позиція щодо золотовалютних резервів, і позиція щодо можливих позик є такою, що дозволяє контролювати ситуацію", - сказав Порошенко.

Водночас,коментуючи ситуацію, що виникла напередодні на міжбанку, коли курс гривні по відношенню до долара знизився до рівня 8,049-8,05, Порошенко сказав: "У нас немає жодних приводів для хвилювання".

Реклама:

"У нас немає ні одного фіксованого курсу, у нас є плаваючий курс, який визначається попитом і пропозицією, і коливання курсу (гривня до долара) менше 1%", - сказав він.

Міністр наголосив, що головним завданням Нацбанку є забезпечення стабільності купівельної спроможності валюти, а не фіксованого курсу.

"Золотовалютні резерви держави не повинні сьогодні витрачатися для того, щоб терміново гасити такі коливання", - сказав він.

Глава Мінекономіки також зазначив, що в стратегічному плані розвиток і стимулювання експорту української продукції, своєчасне відшкодування податку на додану вартість та забезпечення конкурентоспроможності українських товарів на зовнішніх ринках надає можливість говорити про стабільність гривні в середньостроковій перспективі.

Нагадаємо, нещодавно міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко запропонував прем`єр-міністру Миколі Азарову допомогти вирішити ряд проблемних питань у феросплавній галузі, яку, як відомо, контролюють олігархи Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: