Питання щодо Угоди про асоціацію з ЄС може вирішитися до кінця року - Хорошковський

Четвер, 17 травня 2012, 13:11

Україна і Європейський союз можуть підійти до підписання угоди про асоціацію до кінця року.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Частина угоди, яка стосується створення зони вільної торгівлі, вимагає згоди з боку Європейського парламенту, а повністю всі угоду про асоціацію потребує ратифікації усіма національними парламентами. З технічної точки зору ми могли б підійти до підписання і початку процесу ратифікації вже до кінця року", - сказав він.

У той же час Хорошковський зазначив, що існує і політична складова цього питання.

Реклама:

"Наші європейські партнери неодноразово говорили про те, що доля угоди про асоціацію залежить від вирішення ситуації зі справою екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Тривалий час точаться дискусії, наскільки правомірною є така зв'язка, але факт залишається фактом - це позиція серйозних сил всередині ЄС", - підкреслив перший віце-прем'єр.

За його словами, питання верховенства права, безумовно, є винятково важливим, але порядок денний України-ЄС не може обмежуватися лише справою Тимошенко.

"Нам все одно доведеться адаптувати величезний обсяг законодавства, врегулювати цілий перелік технічних завдань, які, так чи інакше, необхідні для просування України до Європейського союзу. Тому я, як відповідальний за євроінтеграцію, пропоную не просто стояти і чекати, а рухатися по всім іншим пунктам порядку денного", - заявив Хорошковський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!