"Чорноморнафтогаз" ввів в експлуатацію першу "вишку Бойка"

Середа, 16 травня 2012, 15:10

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" ввело в експлуатацію і завершує останні приготування до початку роботи СПБУ "Петро Годованець".

Про це повідомили в прес-службі "Чорноморнафтогазу".

Згідно з повідомленням, бурова платформа на початку червня стане на точку буріння на платформі БК-1 Одеського газового родовища.

Подача газу з промислу на материк запланована на початок нового опалювального сезону - жовтень-листопад 2012 року.

Реклама:

Підготовка до початку промислової експлуатації Одеського родовища передбачає буріння 5 нових експлуатаційних свердловин і розконсервацію однієї, пробуреної раніше свердловини.

З новою СПБУ в поточному році буде пробурено понад 8 тис. метрів.

Очікується, що додатковий видобуток з свердловин після введення їх в експлуатацію в листопаді-грудні 2012 року складе не менше 53 млн кубометрів.

У прес-службі повідомили, що за 4 місяці 2012 року "Чорноморнафтогаз" наростив видобуток газу на 9,9% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року - до 352,7 млн кубометрів.

Усього в 2012 році "Чорноморнафтогаз" планує видобути 1,15 млрд кубометрів газу.

Подальше зростання видобутку газу очікується після початку експлуатації нових самопідйомних плавучих бурових установок і введення в експлуатацію Одеського і Безіменного родовищ природного газу.

Як повідомлялося, СПБУ "Петро Годованець" прибула на базу буріння та облаштування Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" Чорноморське (АР Крим) 10 травня.

Буксирування з турецького порту Гіресун тривало п'ять діб за маршрутом довжиною 408 морських миль.

Друга закуплена "Чорноморнафтогазом" СПБУ заступить на вахту в Чорне море в 2013 році. У червні вона буде спущена на воду в Сінгапурі.

У 2011 році "Чорноморнафтогаз" на тендері придбав дві морські бурові установки за ціною 400 млн доларів кожна.

У першому тендері "Чорноморнафтогазу" взяли участь тільки дві, пов’язані між собою фірми. Ціна установки (400 млн доларів) виявилася на 150 млн доларів вищою, ніж у виробника.

У другому тендері взяли участь три посередники.

ЗМІ стверджували, що ринкова ціна другої установки також коливається близько 200 млн доларів. Натомість переможцем виявилася "Ризька судноверф" із ціною близько 400 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: