"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко сказав молоді, що працювати можна і без зарплати

Середа, 16 травня 2012, 15:01

Міністр соцполітики Сергій Тігіпко закликає молодь починати працювати якомога раніше і вважає, що досвід можна здобувати і без зарплати.

Про це він написав під час інтернет-конференції на своїй сторінці у Facebook.

Відповідаючи на запитання одного з користувачів, як молодій людині влаштуватися на роботу після інституту, якщо роботодавці, як правило, вимагають від кандидатів кількарічний досвід роботи, Тігіпко зазначив: "Дійсно, проблема велика і не тільки в тому, що 20% молоді – без роботи. Вона ще й тому, що 40% випускників, за статистикою, міняють свою професії. Але я хочу казати, що починати треба якомога раніше".

"До 21 року вже можна мати стаж. І, можливо, деколи треба починати і без заробітної платні, щоб роботодавець міг оцінити можливості. Для роботодавця спрацює логіка: чому б мені не попробувати? Якщо ви зможете показати свою необхідність - точно залишитеся працювати", - додав Тігіпко.

Реклама:

Він навів приклад студентів європейських країн, більшість з яких "весь час працюють під час навчання".

"Безумовно, для цього, ще раз хочу сказати, треба більше інвестицій. Тому що вони створюють попит на робочу силу. Економічне зростання 4,5% (2010рік), 5,2% (2011 рік) – є недостатнім. Нам потрібно вийти на 7-8% економічного росту. Це забезпечить більший попит. Наше завдання – максимально про стимулювати роботодавця. Але вирішити питання повністю одним законом неможливо", - написав міністр.

Як відомо, нещодавно колишня заступник голови партії "Сильна Україна" Олександра Кужель зізналася, що в партії Тігіпка платили зарплату в конвертах.

"Той же пан Тігіпко, я можу про це розповісти, він усім нам виплачував тільки в конвертах заробітну плату. А в цей час виходив в ефір і говорив, що треба платити офіційно. Вони всі брешуть", - розповіла вона.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!