Кужель каже, що Тігіпко платив партійцям зарплату в конвертах

Вівторок, 15 травня 2012, 20:58

Екс-голова Держкомпідприємництва Олександра Кужель розповіла, що в партії "Сильна Україна" платили заробітну плату нелегально.

Про це колишня заступник голови партії Сергія Тігіпка зізналася, виступаючи сьогодні в Києві перед підприємцями на Національному форумі профспілкових, громадських організацій та підприємництва, пише газета "Дело".

"Той же пан Тігіпко, я можу про це розповісти, він усім нам виплачував тільки в конвертах заробітну плату. А в цей час виходив в ефір і говорив, що треба платити офіційно. Вони всі брешуть", - сказала Кужель.

Ці слова прозвучали в контексті проблеми тіньової зайнятості у підприємців-платників єдиного податку.

Реклама:

Кужель вважає, що в нинішньому вигляді єдиний податок "не може існувати, бо створює корупційний ринок виплат заробітної плати".

Кужель також розповіла про плани об'єднаної опозиції щодо проблем з нелегальними зарплатами.

"Є пропозиція. Ми підготували закон, який пропонує знизити єдиний соціальний внесок на 45%. Він виходить в суму 20% - це як попередній крок", - розповіла екс-голова Держкомпідприємництва.

Також вона зазначила, що ні для кого не секрет, що сьогодні "спрощенці" взагалі офіційно не беруть на роботу людей, а платять їм відсотки від реалізації.

Як відомо, у 90-их роках минулого століття Олександра Кужель була співавтором створення спрощеної системи оподаткування, яка діяла до 1 січня 2012 року.

Торік Кужель зі скандалом пішла з партії "Сильна Україна" після оголошеного лідером партії Сергієм Тігіпком наміру об'єднатися з Партією регіонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!