"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія вказала на проблему дефіциту "Нафтогазу"

Вівторок, 15 травня 2012, 20:08

Брюссель відзначає гарні результати щодо зростання ВВП України в 2011 році і вказує на проблему дефіциту НАК "Нафтогаз України".

Про це ідеться у звіті Єврокомісії з реалізації Європейської політики сусідства в Україні за 2011 рік, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У 2011 році економіка України показала хороші результати щодо зростання ВВП на рівні 5,2% у порівнянні з 4,2% в 2010 році. Таким чином, Україна продовжила своє відновлення після кризи 2009 року, коли економічне виробництво скоротилося майже на 15%", - ідеться у документі.

Крім того, в ЄС відзначають зменшення інфляції у 2011 році, однак вказують на дефіцит НАК "Нафтогаз України", який залишається одним із основних ризиків для бюджету країни.

Реклама:

"Досі не відбулося підвищення тарифів на газ та комунальні послуги для населення, передбачене програмою Міжнародного валютного фонду, і на цей час виконання програми призупинене", - сказано в звіті.

У Брюсселі побоюються, що затримки врегулювання цін на газ і очікуване уповільнення економічної діяльності можуть поставити під загрозу шлях фіскальної консолідації, узгодженої відповідно до програми МВФ.

Крім того, Єврокомісія вказує на уповільнення реалізації амбітної програми економічних реформ на 2010-2014 роки.

"Бізнес-клімат погіршився в 2011 році ... тиск на підприємства з боку різних органів влади і правоохоронних органів, корупція і загальна проблематичність із забезпеченням верховенства права називали серед основних перешкод ведення бізнесу в Україні", - сказано в звіті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: