"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Посол ЄС підтвердив, що в Брюсселі з Азаровим не хочуть зустрічатися

Вівторок, 15 травня 2012, 19:57

Прем'єр-міністр України Микола Азаров мав намір під час свого візиту у Брюссель у вівторок зустрітися з головою Європейської Ради Херманом ван Ромпеєм та головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, проте ці зустрічі не були підтверджені європейською стороною.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра на прес-конференції у вівторок у Києві, відповідаючи на питання журналістів з приводу насиченості візиту українського прем'єра до Брюсселя, повідомляє ТСН.

"Прем'єр-міністр Азаров звернувся із проханням зустрітися з Ромпеєм та Баррозу, проте ці зустрічі не були підтверджені", - сказав він.

Крім того, європейський дипломат повідомив, що у нього немає інформації, чи зустрічався Азаров із верховним представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки, віце-президентом Європейської Комісії Кетрін Ештон.

Реклама:

Водночас, на сайті Кабінету міністрів України повідомляється, що Азаров зустрівся Ештон.

Сторони обговорили актуальні питання відносин України та ЄС, включаючи перспективи укладення Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Ештон поінформувала голову уряду України про результати обговорення цього питання міністрами закордонних справ ЄС напередодні 14 травня.

Як повідомлялося, у понеділок Ештон пояснила, чого ЄС чекає від України в обмін на підписання Угоди про асоціацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: