"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Для довгострокового інвестування в Україні - не найкращий час

Вівторок, 15 травня 2012, 18:58

У травні 2012 року український фондовий і терміновий ринки провалилися на 20% від рівнів кінця минулого місяця.

Для спекулянтів, яких зараз більше на ринку, ніж інвесторів, цей рух цілком закономірний і очікуваний уже впродовж останніх декількох місяців, відзначив керівник відділу біржових операцій ІГ "АРТ Капітал" Володимир Волков.

"Для довгострокових гравців подібні рухи звичайно ж вельми болючі. Враховуючи низьку ліквідність вітчизняного ринку, великому учаснику ринку не складає особливих труднощів і засобів опустити його. Саме це, на мій погляд, ми і спостерігаємо зараз на ринку: продажу великого пакета акцій із хеджуванням на терміновому ринку", - зазначив він.

Причини такої поведінки, на думку Волкова, не змусять довго себе шукати: починаючи від низької економічної привабливості для інвесторів України в цілому, закінчуючи слабкими корпоративними звітами більшості компаній, які торгуються на Українській біржі, за попередні періоди.

Реклама:

"Звичайно ж, сюди можна підключати і зовнішнє тло, яке, як мінімум, змушує інвесторів по всьому світу нервувати: ситуація навколо Греції, боргові проблеми Європи, уповільнення темпів зростання економіки Китаю, і багато чого іншого", - зазначив експерт.

"У зв'язку з цим для довгострокового інвестування в Україні зараз не найкращий час. Ми очікуємо подальший рух вниз в район 1000 пунктів за індексом УБ. Такий же орієнтир і для цін ф'ючерсних контрактів. І, незважаючи на те, що цільовий рівень вже близький, не варто активно скуповувати акції. Є шанс, що ціни можуть стати ще більш привабливими. Констатувати розворот ринку вгору можна лише вище рівня 1400 пунктів за індексом УБ", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!