Рада визначилася із відчуженням земельних ділянок

Вівторок, 15 травня 2012, 16:21

Верховна рада прийняла за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо припинення права користування земельними ділянками, при відведенні їх для суспільних потреб).

Законопроектом №9557 пропонується, зокрема, уточнити підстави набуття права користування чужою земельною ділянкою; повноваження органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо передачі земельних ділянок у власність або в користування, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Також документом уточнюється порядок розірвання договору оренди земельної ділянки державної та комунальної власності у разі необхідності надання її для суспільних потреб, а також порядок затвердження розміру викупної ціни земельної ділянки, склад осіб, які визначають суб'єктів оціночної діяльності для проведення грошової оцінки відчужуваних земельних ділянок.

Відповідні зміни запропоновані до Земельного кодексу, законів "Про оренду землі", "Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, яке на них розміщені, перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!