НБУ з початку року поповнив свій портфель ОВДП на 4,2 мільярда гривень

Вівторок, 15 травня 2012, 14:54

Нацбанк в квітні поповнив свій портфель облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на 0,2 млрд гривень (з початку року - на 4,2 млрд гривень).

Про це повідомили у НБУ, передає УНІАН.

Операції з продажу державних облігацій України з портфеля НБУ протягом березня не проводилися.

Через механізм двостороннього котирування НБУ в квітні не проводив операції купівлі (продажу) ОВДП, а з початку року обсяг покупки держпаперів становив 1,6 млрд гривень, продажу - 1,25 млрд гривень.

Реклама:

У квітні на первинних аукціонах ОВДП розміщувалися номіновані як у національній, так і в іноземній валютах.

За результатами аукціонів до державного бюджету надійшло коштів у національній валюті на суму 3,8 млрд гривень із середньозваженою дохідністю 13,68% річних (з початку року надходження становили 14,5 млрд гривень).

Надходження від продажу ОВДП, номінованих в іноземній валюті, становили: 79,7 млн доларів за середньозваженою ставкою 9,29% (з початку року до бюджету залучено 614,1 млн доларів); 71,1 млн євро за середньозваженою ставкою 4,8% (з початку року - 276,3 млн євро).

Платіж з погашення та виплати доходу за ОВДП здійснювався своєчасно і в повному обсязі і за квітень становив 16,8 млрд гривень, в тому числі основний борг - 11,5 млрд гривень, виплата доходу - 5,3 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!