"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ринок планшетів в Україні продовжує демонструвати високі темпи зростання

Понеділок, 14 травня 2012, 12:18

За даними дослідницького агентства IDC, у першому кварталі 2012 року було зафіксовано значне зниження обсягів продажів планшетів по відношенню до четвертого кварталу 2011 року, проте по відношенню до аналогічного періоду 2011 року зростання становило 120%.

Так, на українському ринку в першому кварталі 2011 року було продано лише декілька сотень пристроїв, пишуть "Экономические известия".

"Ринок планшетів знаходиться в стані постійного зростання, позитивна динаміка спостерігається з місяця в місяць, - говорить Максим Гаджієв-Кравцов, провідний аналітик мережі COMFY по цифровій техніці. - Ми прогнозуємо зростання категорії планшетних комп'ютерів в 2012 році по відношенню до 2011 року на рівні 200%".

Подібна ситуація може зберігатися досить довго, тому що ринок залишається як і раніше ненасиченим.

Реклама:

"У будь-якому випадку зростання є, нехай не настільки велике, як очікувалося, - розповідає Вероніка Лебедєва, категорійний менеджер мережі MOYO. - Торік сплески були за рахунок офіційного iPad в другому кварталі, третій квартал був показовим за рахунок появи на нашому ринку Acer , Asus і нових моделей Samsung, четвертий квартал був показовим за рахунок сезонності".

На думку ритейлерів, планшетами володіють лише дві категорії споживачів: ті, кому він дійсно необхідний для більш високої мобільності, а також ті, хто розглядає пристрій як ефектний аксесуар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: