"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Головний санітарний лікар Росії сумнівається в безпеці сільгосппродукції з Голландії

Понеділок, 14 травня 2012, 12:03

Сільськогосподарська продукція з Голландії може бути небезпечною, в тому числі через те, що в цій країні проводяться дослідження з мутації вірусу пташиного грипу, які заборонені міжнародною конвенцією.

Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, передають "РИА новости".

Раніше Онищенко неодноразово заявляв, що Євросоюз так і не виявив причину поширення високопатогенного штаму кишкової палички (E.сoli) влітку 2011 року, через яку було введено обмеження на ввезення в РФ овочів з Європи.

Голландія, яка є одним з великих постачальників овочів у РФ, за словами глави Росспоживнагляду, проводить заборонені дослідження.

Реклама:

"Голландія займається забороненою міжнародною конвенцією діяльністю. Вона змінює властивості, зокрема вірусів грипу птахів, у бік посилення їх агресивності по відношенню до тієї, яку їм дала природа. Ми, розуміючи цей процес, вважаємо, що ми повинні розібратися, для чого все це робиться і наскільки це загрожує національній безпеці Росії", - сказав Онищенко.

Нагадаємо, 8 лютого Росспоживнагляд заборонив ввезення сирів трьох українських підприємств – ПрП КФ "Прометей" (Чернігівська обл.), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська обл.), ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.), заявивши, що в українських сирах виявлено велику кількість пальмової олії.

У Держветфітослужбі України ці претензії назвали безпідставними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!