Витрати на вертолітні поїздки Януковича вдвічі більші, ніж на закордонні візити

Понеділок, 14 травня 2012, 11:15

Державне управління справами 10 травня уклало угоду з ДАП "Україна" на перевезення пасажирів авіаційним транспортом з квітня по грудень 2012 року на 31,70 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як повідомляється в обґрунтуванні закупівлі, фінансування перевезень президента Віктора Януковича здійснюється за рахунок трьох статей держбюджету.

В тому числі за рахунок візитів президента за кордон (8682,04 тис гривень, без ПДВ), здійснення авіаперевезень в межах України (4711,809 тис гривень, з ПДВ) та здійснення авіаперевезень гелікоптером, яке становить понад половину всієї суми, – 18311,029 тис гривень, з ПДВ.

Реклама:

В обґрунтуванні закупівлі вказано, що ДАП "Україна" має два вертольоти типу Мі-8МТВ-1 (номери UR-РАA, UR-РАВ) для здійснення безпосадочних польотів дальністю до 620 км.

Окрім цього "для забезпечення оперативних спеціальних авіаперевезень вищих посадових осіб України на коротку відстань" державне авіапідприємство залучає у ТОВ "Центравіа" вертольоти типу Augusta 139.

У цієї ж компанії орендується літак Falcon 900. Вартість оренди Augusta та Falcon не вказана.

Нагадаємо, минулого року ДАП "Україна" орендувала у ТОВ "Центравіа" вертоліт Augusta за 7,50 млн гривень та літак Falcon за 8 млн гривень.

Зараз "Центравіа" має засновниками донеччанина Павла Ковальова та віргінський офшор "Аеро холдінгс лімітед".

На момент заснування фірми в 2007 році її засновниками бути ТОВ "Укркиївресурс" та Павло Литовченко, який брав активну участь в оборудці з отриманням земельної ділянки для резиденції "Межигір’я" Віктора Януковича.

На нього було оформлено фірму "Танталіт", яка виступила офіційним орендатором 127 га землі в Вишгородському районі під Києвом поряд з 1,7 га, орендованими особисто Віктором Федоровичем.

Зараз Литовченко є депутатом Київської облради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!