Пригодський отримав ще 126 мільйонів від залізниці

Понеділок, 14 травня 2012, 10:53

ДП "Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів" 27 квітня та 4 травня за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ "ТД Укртранс" на постачання вагонних запчастин на суму 126,30 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Віснику державних закупівель".

По всім лотам єдиним конкурентом "ТД Укртрансу" було ТОВ "Українська перевізна компанія", чия пропозиція була дорожчою лише на один відсоток.

ТОВ "Торговий дім "Укртранс" було засновано в 2006 році під час другого уряду Віктора Януковича.

Реклама:

Засновником компанії було ТОВ "Акваторія-тур плюс" з групи Антона Пригодського.

В 2010 році "ТД Укртранс" було переєстровано на Наталю Рожкову, відому як член ревізійної комісії ПАТ "Укртранслізинг" і заступник директора з правових питань в корпорацiї "МПС".

В свою чергу власниками ТОВ "Українська перевізна компанія" через ланцюжок компаній є "Укртранслізинг" і ТОВ "Донбаське промислово-транспортне підприємство".

Остання компанія в свою чергу має засновниками ТОВ "СПС-груп" і ТОВ "Укрпромінвестактив", причетні до облаштування резиденції "Межигір’я", і компанії "Сервіс-охорона-транспорт", "Еспосто" і "Транспорт і сервіс" з групи Пригодського.

З врахуванням цієї закупівлі, після призначення Володимира Козака керівником "Укрзалізниці" навесні 2011 року, "ТД "Укртранс" виграв залізничні тендери на суму 4,276 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: