Нафта дешевшає через побоювання погіршення ситуації в Європі

Понеділок, 14 травня 2012, 09:11

Світові ціни на нафту знижуються в понеділок, оскільки учасники ринку продовжують побоюватися погіршення політичної та економічної ситуації в Європі, свідчать дані торгів.

Вартість червневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 7:05 за Києвом знизилася на 0,47 долара, або на 0,49% - до 95,66 долара за барель, передають "РИА новости".

Ціна червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,41 долара, або на 0,37% - до 111,85 долара за барель.

У п'ятницю Єврокомісія опублікувала економічний прогноз на поточний і майбутній роки. За розрахунками ЄК, в 2012 році сукупний ВВП 17 країн єврозони скоротиться на 0,3%, а в 2013 році збільшиться на 1%. При цьому в одній з найбільш проблемних економік - Греції - падіння ВВП складе в 2012 році 4,7%, тоді як в 2013-му показник не зміниться.

Реклама:

"Ринок не вірить в можливість зростання. У Європі зберігається напружена ситуація, в більшості економік прогнозується рецесія - це чинить вирішальний вплив на настрої інвесторів", - говорить керуючий фондами DoubleLine Capital в Лос-Анджелесі Джеффрі Шерман, слова якого наводить агентство Bloomberg.

Крім того, зростають побоювання щодо політичної кризи в Греції. На парламентських виборах 6 травня прихильники і противники політики жорсткої економії в обмін на кредити ЄС і МВФ отримали приблизно порівну голосів у грецькому парламенті, і жодна фракція досі не може добитися успіху у формуванні уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: