Мавроді вважає порушення кримінальної справи необґрунтованим

Субота, 12 травня 2012, 12:37

Організатор фінансової піраміди МММ-2011 Сергій Мавроді назвав необґрунтованими нові звинувачення проти нього, проте заявив, що не буде оскаржувати дане рішення, оскільки має намір "продовжувати займатися фінансовим Апокаліпсисом".

Про це Мавроді повідомив агентству РАПСІ в суботу.

Новосибірська прокуратура в п'ятницю порушила кримінальну справу відносно Мавроді у зв'язку з діяльністю регіонального підрозділу МММ - за статтею "пособництво в незаконному підприємництві".

Мавроді, за даними прокуратури, "сприяв вчиненню злочину своїми порадами", допомагаючи керівнику одного з місцевих відділень МММ-2011 Олексію Астаф'єву.

Реклама:

Мавроді заявив, що не визнає ці звинувачення.

"Якщо вже у нас за поради будуть саджати. Ну, давайте і авторів посібника зі створення сайтів в інтернеті тоді заодно залучимо як співучасників. Та взагалі всіх. Навіть банкірів, де Астаф'єв гроші свої, незаконним підприємництвом цим жахливим зароблені, тримав. Все це якийсь театр абсурду вже нагадує", - сказав Мавроді.

На питання про те, що організатор МММ-2011 планує робити у зв'язку з порушенням нової справи, він відповів: "Та нічого. Продовжувати фінансовим Апокаліпсисом займатися. Нехай копають".

Крім Мавроді в незаконному підприємництві звинувачується Астаф'єв, якому вже пред'явлено звинувачення.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що необхідно вжити заходів для запобігання діяльності в Україні фінансових пірамід та інших сумнівних фінансових схем, які можуть призвести до привласнення коштів громадян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: