Fitch може переглянути рейтинги всіх країн єврозони в разі виходу з неї Греції

П'ятниця, 11 травня 2012, 19:11

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings має намір помістити рейтинги всіх країн єврозони в список на перегляд у бік зниження, якщо Греція покине регіон внаслідок політичної кризи або через невиконання фінансових зобов'язань перед кредиторами.

Про це йдеться в прес-релізі агентства, передають "Ведомости".

"Невдача в справі формування коаліційного уряду підвищує ймовірність нових виборів в червні. Якщо новий кабінет міністрів не зможе або не захоче виконувати умови угод з ЄС і МВФ, країна може покинути єврозону. На цьому тлі позачергові вибори стануть ключовою подією для майбутнього країни і єврозони в цілому", - вважають аналітики Fitch.

На початку травня Fitch опублікувало доповідь "Майбутнє єврозони: альтернативні сценарії", в якому попереджало уряди регіону про ймовірність негайного зниження суверенних рейтингів з негативним прогнозом у разі виходу Греції.

Реклама:

Серед кандидатів - Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Кіпр, Словенія, Бельгія, Ірландія.

У той же час агентство вважає, що негативний сценарій може стати каталізатором більшої фінансової інтеграції країн регіону і, швидше за все, його наслідки будуть менш істотними, ніж побоюються аналітики.

"Нові вибори в червні поставлять під сумнів здатність влади Греції розробити план подальших заходів зі скорочення витрат до закінчення дедлайну в кінці місяця. Однак ми вважаємо, що терміни будуть продовжені", - відзначають експерти Fitch.

При цьому вони вказують на неприпустимість вимог нового уряду щодо перегляду існуючих угод з ЄЦБ, Єврогрупи і МВФ.

"Вибори 6 травня і ймовірність повторного голосування в червні посилюють політичні ризики і ставлять під питання виконання програм економії і подальшу фіндопомогу Греції", - стверджується в прес-релізі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: