Виробництво м’яса в Україні скорочується - експерти

П'ятниця, 11 травня 2012, 18:29

Вперше за останні три роки на вітчизняному ринку м’яса спостерігається тенденція до зменшення виробництва всіх видів цієї продукції.

Про це йдеться у повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

"Виробництво м’яса птиці охолодженого зменшилося на 5,6% до 181 тис тонн, а мороженого – на 27% до 23 тис тонн при тому, що в структурі ринку даний вид м’яса становить понад 50%", - сказано в повідомленні.

Водночас експерти асоціації констатують зростання імпорту на м’ясному ринку.

Реклама:

За даними асоціації, за три місяці 2012 року в Україну було імпортовано 59 тис тонни м’яса, тоді як за аналогічний період минулого року обсяги імпорту не перевищували 35,5 тис тонн.

За словами експерта аграрних ринків УКАБ Єлизавети Святківської, реалізація худоби та птиці на забій, відповідно до даних Держстату, скоротилася на 1,9% до 731,4 тис тонн у живій вазі у порівнянні з першим кварталом минулого року.

"На таке скорочення вплинуло зменшення поголів’я ВРХ та свиней у всіх категоріях господарств і скорочення поголів’я птиці в сільгосппідприємствах. Зменшення виробництва дозволяє виробникам утримувати ціни на худобу та птицю, хоча на ринку свинини, починаючи з 7 травня, вже почалося незначне зниження цін", - зазначила фахівець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!