Facebook хоче запустити власний магазин програм

П'ятниця, 11 травня 2012, 17:38

Facebook планує запустити власний онлайновий магазин App Center, щоб просувати мобільні програми, які працюють через соціальну мережу.

Повідомлення про це було зроблено після того, як Facebook визнав, що зростання кількості мобільних користувачів може в майбутньому знизити доходи від реклами, адже вона не відображається на мобільних телефонах, передає ВВС.

App Center має повністю запрацювати в усьому світі "в наступні тижні", пише представник Facebook Аарон Брейді у своєму блозі.

"Усім розробникам слід уже сьогодні почати підготовку і пересвідчитися, що їхні програми включені у список перед запуском магазину", - написав він.

Реклама:

При цьому Брейді каже, що магазин не має на меті прямо конкурувати з App Store компанії Apple та Google Play.

"App Center створений, щоб нарощувати кількість мобільних програм, які використовують Facebook – незалежно від того чи це iOS, Android чи мобільний інтернет", - написав він.

"На мобільному App Center користувачі зможуть переглядати програми, сумісні з їхніми пристроями, і якщо мобільна програма потребує інсталяції, то вони будуть перенаправлені на App Store чи Google Play, щоб звантажити інсталяцію звідти", - пише Брейді.

Продавати в магазині можна буде лише ті програми, в яких використовується система Connect для входу до Facebook.

Саверіо Ромео, аналітик інтернету з компанії Frost & Sullivan, каже, що відкриття магазину означає агресивне намагання Facebook посилити свою роль на ринку мобільних технологій.

За його словами, Facebook потрібно стати "більш значущою, щоб приваблювати більше ідей і отримати більше досвіду в мобільній сфері".

Він також припускає, що Facebook хоже позиціонувати себе як перший великий магазин програм, не прив’язаний до конкретної платформи – чи то iOS, чи Android.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: