Акціонери "Північного потоку" думають про його розширення

П'ятниця, 11 травня 2012, 16:21

Nord Stream AG упродовж 8 місяців вивчить можливість будівництва додатково однієї або двох гілок газопроводу "Північний потік".

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає УНІАН.

"Акціонери Nord Stream AG доручили компанії вивчити можливості подальшого збільшення газотранспортних потужностей для поставок природного газу з Росії до ЄС через Балтійське море", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що результати дослідження будуть використані акціонерами для оцінки можливостей і варіантів нарощування імпорту російського природного газу до ЄС упродовж наступних десятиліть, підвищення надійності поставок газу за існуючими контрактах, а також для ухвалення подальших рішень.

Реклама:

Компанія повідомляє, що початок нового дослідження демонструє зусилля акціонерів Nord Stream зі зміцнення довгострокової енергетичної безпеки ЄС шляхом диверсифікації газотранспортних маршрутів і забезпечення надійних і конкурентоспроможних поставок природного газу.

Нагадаємо, Nord Stream AG – це міжнародний консорціум, створений для проектування, будівництва і експлуатації газопроводу через Балтійське море "Північний потік".

ВАТ "Газпром" належить 51% акцій; німецькі компанії BASF SE/Wintershall Holding GmbH і E.ON Ruhrgas AG володіють по 15,5%.

Голландській інфраструктурній компанії N.V. Nederlandse Gasunie і французькій енергетичній компанії GDF SUEZ належить по 9%.

Як повідомлялося, у лютому "Газпром" заявив, що значення України для експорту російського газу після запуску "Південного потоку" і розширення "Північного потоку" впаде до нуля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: