Росспоживнагляд почав експертизу українського сиру

П'ятниця, 11 травня 2012, 09:10

Російська санітарна служба приступила до лабораторної експертизи зразків сиру, які надійшли з українського заводу "Прометей".

Про це заявив у п'ятницю керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Надійшли зразки з першого українського заводу -" Прометей. Протягом п'ятниці обіцяв представити для експертизи другий завод - "Гадячсир", - сказав він.

"Ми тягнути не будемо", - відповів Онищенко напередодні на питання про те, скільки часу займе експертиза, після якої Росспоживнагляд планує дати "зелене світло" постачанням українського сиру на російський ринок.

Реклама:

5 травня глава Росспоживнагляду заявив: "Як тільки ці проби у встановленому порядку надійдуть до нас, будуть проведені дослідження, і буде вирішене питання про відновлення поставок".

Як відомо, Росспоживнагляд дозволив постачання сиру до РФ чотирьом українським заводам - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод", ПП КФ "Прометей" філії "Менський" і "Дубномолоко".

Однак, 26 квітня Онищенко заявив, що постачання українського сиру на російський ринок не відновлені з вини України.

"До цього моменту українська сторона не виконала домовленості і умови, за яких Росія повинна була дозволити ввезення - не представлені на лабораторні дослідження партії (сиру), які підуть до нас. Вони нічого не представили, хоча це було основна умова пропуску на територію Російської Федерації ", - заявив глава Росспоживнагляду.

17 квітня в Москві Онищенко провів переговори з главою міністерства економічного розвитку і торгівлі України Петром Порошенком, було вирішено зняти ембарго на постачання сиру з трьох українських підприємств.

Після зустрічі з Порошенком Онищенко сказав журналістам, що український сир повернеться на ринок РФ, якщо у російської сторони не буде до нього претензій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: