Бакай у Росії займеться "колгоспним" бізнесом

Четвер, 10 травня 2012, 20:29

Екс-глава управління справами президента України Ігор Бакай, який перебрався в 2004 році в Росію, займеться агробізнесом в Ярославській області.

На початку березня він придбав селянсько-фермерське господарство, до складу якого входить п'ять закинутих колгоспів, пише російське видання "Маркер".

Учасники ринку говорять про те, що екс-чиновник вибрав для себе перспективну сферу.

За даними ЗМІ, у березні Бакай став єдиним акціонером компанії ТОВ "Селянсько-фермерське господарство "Велес", розташоване в Брейтовському районі Ярославської області.

Реклама:

У "Велеса" п'ять дочірніх компаній: колгосп ім. М. Горького, колгоспи "Шлях до комунізму", "Прогрес", "Червоний Жовтень" і "Шлях Ілліча". Жоден з них вже не веде свою діяльність. Хоча, наприклад, ще в 2009 році в "Шляхи до комунізму" містилося 30 корів.

Нагадаємо, в Україні Бакай зробив кар'єру працюючи головою "Нафтогазу" та кількох державних комітетів, потім був позаштатним радником президента України Леоніда Кучми, в 2003-му очолив управління справами президента.

За підрахунками правоохоронних органів, на посту голови управління справами президента він незаконно витратив більше 828 млн гривень, проте в кінці минулого року з нього зняли всі звинувачення і повернули арештоване майно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: