Китай відмовляється купувати європейські облігації

Четвер, 10 травня 2012, 16:42

Національний інвестиційний фонд Китаю (CIC) тимчасово не буде купувати облігації європейських країн через боргову кризу в регіоні.

Про це повідомив гендиректор фонду Гао Сіцін, передає "Лєнта.ру" з посиланням на Bloomberg.

Замість покупки облігацій CIC буде інвестувати в інфраструктурні проекти, а також в папери ринків, що розвиваються.

У той же час він відзначив, що вкладення в приватні європейські компанії можуть бути продовжені. Обмеження поширюються тільки на державні зобов'язання.

Реклама:

Сіцін також зауважив, що компанія стала перенаправляти інвестиції з країн ЄС в Північну та Латинську Америку, а також до Азії, ще два-три роки тому, але це переливання коштів здійснюється поступово.

CIC відмовляється від вкладення в європейські папери, хоча прибутковість по них зростає.

Ризики, однак, збільшуються пропорційно у зв'язку з борговою кризою, яка вже поставив на грань дефолту Грецію.

Зростання заборгованості цілого ряду країн, включаючи Італію та Іспанію, провокує неспокій інвесторів і ускладнює виконання ними своїх боргових зобов'язань.

Крім того, опускається і курс євро, що означає зниження вартості вкладень, що вимірюються в інших валютах, і змушує CIC фіксувати збитки. За останній рік євро втратив до долара майже 10%.

CIC управляє активами на суму в 440 мільярдів доларів, що робить компанію п'ятою за величиною серед суверенних інвестфондів світу.

Велика частина коштів, якими вона володіє, береться з найбільших у світі міжнародних резервів Китаю, що перевищують 3 трильйони доларів. 27% вкладень фонду припадає на папери з фіксованим доходом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: