"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров збирається до Брюсселю, на нього там чекають

Четвер, 10 травня 2012, 13:41

Засідання Ради співпраці Україна - ЄС відбудеться 15 травня у Брюсселі за участю прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Цю інформацію підтвердила кореспонденту УНІАН у Брюсселі прес-секретар Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Майя Кощанчич.

"Рада співпраці ЄС - Україна відбудеться 15 травня у Брюсселі, і ми очікуємо, що прем’єр-міністр (України) очолить делегацію", - сказала вона.

Прес-аташе представництва Євросоюзу в Україні Давид Стулик також повідомив "Українським новинам": "Рада відбудеться, як і заплановано, і, як нам відомо, українську делегацію очолить прем'єр-міністр Азаров".

Реклама:

Стулик припустив, що висловлювання президента Ради ЄС Германа ван Ромпея про відмову ЄС Азарову в цьому візиті є помилкою.

За словами прес-аташе, мабуть, Ромпей мав на увазі відмову у візиті президенту Віктору Януковичу в жовтні 2011 року, й Азарова згадав випадково.

Прес-секретар прем’єра Віталій Лук’яненко повідомив "Українським новинам", що плани Азарова відвідати Брюссель 15 травня для участі в засіданні Ради співробітництва "Україна-ЄС" не змінилися.

Лук'яненко відмовився прокоментувати висловлювання Ромпея, наголосивши, що уряд співпрацює з Європейською комісією.

Як повідомлялося, Азаров мав намір відвідати Брюссель 15 травня для участі в Раді співробітництва "Україна - ЄС".

Однак 9 травня ЗМІ поширили заяву президента Європейської ради Германа Ван Ромпея про те, що прем’єру України Азарову не варто було б приїжджати до Брюсселя.

Разом із тим, він не уточнив, чи йшлося про заплановане засідання Ради співпраці, чи про якісь інші візити.

На засіданні Ради співпраці європейську сторону представлятимуть верховний представник ЄС Кетрін Ештон та міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу.

Остання Рада співробітництва "Україна-ЄС" відбулася у Люксембурзі 15 червня 2010 року, раніше цей захід був щорічним.

У жовтні 2011 року ЄС скасовував візит Януковича до Брюсселю на знак протесту проти неналежного стану демократії в Україні і справи Юлії Тимошенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!