У Присяжнюка придумали, як запобігти перевиробництву цукру

Четвер, 10 травня 2012, 10:05

Мінагропрод розробив законопроект, який вносить зміни до закону "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру".

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

У пояснювальній записці до проекту ідеться: "Неконтрольоване функціонування ринку цукру, відсутність повного обліку операцій з його реалізації, неконтрольоване (понад установлену квоту) надходження цукру на внутрішній ринок призвели в 2011 маркетинговому році до перенасичення внутрішнього ринку і демпінгових процесів, зниження оптово-відпускних цін на цукор до рівня, який не покриває витрат на його виробництво. Зазначені фактори стали фактором збитковості переважної кількості підприємств цукробурякового комплексу".

У зв'язку з цим пропонується для гарантованого і стабільного забезпечення внутрішнього ринку буряковим цукром власного виробництва та з метою захисту національних товаровиробників зберегти квоту "А" на виробництво і постачання цукру на внутрішній ринок, а також скасувати мінімальні ціни на цукровий буряк і цукор квоти "А".

Реклама:

Разом із тим, пропонується цукор, вироблений понад квоту "А" із фабричного цукрового буряка, цукру-сирцю, цукрових сиропів, цукрових сумішей, вважати таким, який зроблений понад квоту і таким, що має бути або:

- Реалізований за межами митної території України не пізніше кінця маркетингового періоду (1 вересня);

- Зарахований за погодженням з уповноваженими Кабінетом міністрів центральними органами виконавчої влади в обсяг квоти "А" на наступний маркетинговий рік;

- Використаний для виробництва та реалізації харчової продукції на експорт;

- Використаний для виробництва біологічних видів палива.

При цьому реалізація на внутрішньому ринку цукру, виробленого понад квоту, забороняється.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: