Fitch підтвердив рейтинги Honda

Четвер, 10 травня 2012, 09:39

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і місцевій валютах японського автовиробника Honda Motor на рівні "A" і короткостроковий РДЕ компанії на рівні "F1" зі "стабільним" прогнозом.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Fitch.

"Рейтинги Honda і стабільний прогноз відображають очікування агентства щодо того, що автомобільний підрозділ компанії буде демонструвати різке відновлення показників в поточному фінансовому році, який завершиться в березні 2013 року, оскільки виробництво нормалізується після значних перебоїв в 2012 фінансовому році", - відзначається у повідомленні.

Крім того, рейтинги відображають більш швидке відновлення автомобільного ринку США, ніж очікувалося раніше, а також сильне зростання підрозділу Honda з виробництва мотоциклів.

Реклама:

При цьому Fitch додає, що може зробити негативну рейтингову дії відносно компанії в разі розмивання її ринкової частки на ключових ринках, припинення відновлення світового попиту на автомобілі або постійного негативного грошового потоку компанії.

Також агентство може підвищити рейтинги компанії при збільшенні її ринкової частки на ключових ринках.

Як відомо, японський автомобільний концерн Honda Motor за підсумками фінансового року, який завершився 31 березня, знизив чистий прибуток 60,4% - до 211,4 млрд єн (2,6 млрд доларів).

Чистий прибуток Honda в чевертому кварталі фінансового року збільшилася на 60,7% - до 71,5 млрд єн (884 млн доларів). Зниження чистого прибутку співпало із прогнозами підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: