Україна і Китай поглиблять співробітництво на митниці

Четвер, 10 травня 2012, 09:14 -

У 2011 році товарообіг між Україною і Китаєм зріс на 40% і склав 8,5 млрд доларів, а вже за перші чотири місяці 2012 року відбулося збільшення товарообігу майже на 20%.

Про це ішлося під час зустрічі першого заступника голови Державної митної служби Олександра Дороховського та керівників профільних департаментів Держмитслужби з радником із торгово-економічних питань при посольстві Китайської Народної Республіки в Україні Ло Вейдун і другим секретарем Канцелярії з торговельно-економічних питань при посольстві КНР Гуном Шуансі, повідомляє прес-служба Держмитслужби.

Зараз Китай займає друге місце серед 200 країн - торговельних партнерів України.

Таке пожвавлення співробітництва між Україною і Китаєм - не межа, упевнені в Держмитслужбі.

Реклама:

Але ще більше зростання товарообігу можливе при посиленні взаємодії між митними відомствами двох країн, відзначив Дороховський.

"Обмін попередньою інформацією щодо транспортних засобів і вантажів та взаємне інформування про митну вартість товарів дозволить максимально прискорити і спростити митні процедури, і відповідно буде сприяти прозорості і ритмічності постачання товарів", - наголошується в повідомленні прес-служби.

Згідно із повідомленням, це дозволить обом країнам побачити цілісну картину здійснення імпортно-експортних операцій, вивести з тіні недобросовісних суб'єктів і максимально сприяти діяльності легального бізнесу, від чого виграють бюджетів та підприємці України та Китаю.

У Митній службі також запропонували провести розширену зустріч із представниками китайського бізнесу в Україну за участю Міжнародної торгової палати та Асоціації митних брокерів.

Сторони обговорили необхідність створення об'єднання китайських бізнесменів в Україні, яке надавало б своїм членам організаційну та консультаційну допомогу і представляло їхні інтереси.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: