Оператора "Фукусіми" частково націоналізують

Четвер, 10 травня 2012, 09:02

Міністерство економіки Японії затвердив план реформування компанії-оператора аварійної АЕС "Фукусіма-1", згідно з яким ТЕРСО отримає від держави 1 трлн єн (близько 12,5 млрд доларів), надавши йому вирішальне право голосу в управлінні компанією.

Про це заявили у державному Фонді сприяння з виплат компенсацій від аварій на АЕС, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Затверджений урядом план був спільно розроблений ТЕРСО та Фондом сприяння з виплат компенсацій, спеціально створеним урядом для того, щоб уберегти компанію ТЕРСО від банкрутства і допомогти виплатити компенсації постраждалим від аварії на АЕС "Фукусіма-1".

Одним із центральних пунктів плану стало надання державою 1 трлн єн замість більшої частини акцій TEPCO, що дозволить контролювати прийняття рішень з управління компанією і буде означати її фактичну націоналізацію.

Реклама:

Крім цього, оператор отримає додатково 850 млрд єн (близько 10 млрд доларів) для виплат компенсацій постраждалим від аварії на АЕС "Фукусіма-1" у березні 2011 року.

План передбачає розпродаж активів компанії, в тому числі нерухомості, скорочення персоналу і інші заходи.

TEPCO повинна буде скоротити свої витрати за 10 років на 3,365 трлн єн (42,59 млрд доларів).

Крім того, план передбачає підвищення цін на електроенергію для приватних осіб, що обслуговуються компанією, на 10,28%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!