Прискорення інфляції можливе після завершення виборів - експерти

Понеділок, 9 квітня 2012, 17:55

Прискорення інфляції можливе після завершення виборчої кампанії.

Таку думку висловили аналітики компанії ING.

Показник річної інфляції в 1,9% оновив 9-річний мінімум, при цьому в короткостроковій перспективі не очікується зміна даної тенденції.

"Третій місяць поспіль офіційний рівень інфляції виявляється нижче консенсус-прогнозу. При цьому навіть очікування прискорення інфляції через зростання світових цін на нафту не зробили впливу на офіційний показник", - зазначають аналітики.

Реклама:

Зокрема, за даними Державної служби статистики, індекс споживчих цін за березень становив 0,3%, що відповідає річній інфляції в 1,9% - мінімальний рівень за останні 9 років.

"Інфляція за березень була нижче як нашого (0,6%), так і консенсус-прогнозу (0,5%). На нашу думку, інфляційна динаміка протягом найближчих декількох місяців не буде значно відрізнятися від тенденцій 1-го кварталу 2012 року. Разом з тим, зростання світових цін на нафту, а також відповідне підвищення цін на паливо може спровокувати в квітні невелике зростання індексу споживчих цін, проте прискорення інфляції ми як і раніше очікуємо лише з 4 кварталу 2012 року", - заявили у ING.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: